seo training zoekmachine expert

titel tagsIk kom enorm vaak tegen dat de koptekst onjuist of niet wordt gebruikt. Terwijl dit een brij eenvoudige toepassing is om de vindbaarheid van je website in zoekmachines te verbeteren. En nog belangrijker: de leeservaring van je blog.

Maak kopjes niet bold

Maak kopjes niet bold

Je hebt beestachtig hard en met al je passie zitten werken aan een nieuwe blog en je gaat hem online gooien. Afbeelding erbij, hier en daar een opsommingslijstje om informatie gemakkelijker te scannen en wat links naar andere artikelen die je eerder hebt geschreven. Heel goed.

Om de lap tekst op te delen gebruik je ook tussenkopjes. Gebruik je dan de heading tag? Of moet je toegeven dat je de tekst gewoon bold maakt?

Ja, het resultaat is dat het ook op een tussenkop lijkt. De lezer herkent deze waarschijnlijk ook als een tussenkop. Alleen in de HTML opmaak, laten we zeggen onder de motorkap van de website, worden er geen (juiste) eigenschappen meegegeven.

Gebruik dus in de titels trefwoorden waarop je graag gevonden wilt worden.

Koptekst gebruik is zoekmachine vriendelijk

Google leest niet alleen de feitelijke tekst maar ook de opmaak. Uit deze opmaak kan de zoekmachine nog beter begrijpen waar de betreffende pagina over gaat. Als Google dat snapt dan kunnen ze ook de gebruiker beter informeren over de waarde van de content. De content beter laten aansluiten bij relevante zoekopdrachten.

Middels het gebruik van de titel tags kun je structuur in de content aanbrengen. De zoekmachine herleidt dan uit deze tag waar de tekst over gaat en dit meenemen in de beoordeling van je site voor wat betreft de pageranking. Oftewel, je hoger in de zoekmachine plaatsen.

Gebruik dus in de titels trefwoorden waarop je graag gevonden wilt worden.

Het gebruik van de koptekst is eenvoudig

  • Gebruik maximaal één keer de H1koptekst belangrijk zoekmachine optimalisatie
  • Gebruik vervolgens alleen maar de H2
  • Gebruik de H3 alleen als je binnen een stuk tekst verdieping wilt aanbrengen.

Thats it! Zo simpel kan zoekmachine optimalisatie zijn. Wil je meer lezen over hoe je eenvoudig zelf de SEO van je website kunt verbeteren? Check dan mijn doe-het-zelf seo presentatie op slideshare.