Webdesign FAQ

Veelgestelde vragen over webdesign

Tijdens de gesprekken die we voeren krijgen we een beeld van jouw bedrijf, je product en de klanten die je wilt bedienen. We vragen ook welke websites je wel en niet mooi vindt. Aan de hand van deze input kunnen we het webdesign afstemmen op jouw smaak. Uiteraard staat het je vrij om bij ons aan te geven als je een kleur of stijl niet mooi vindt want dan passen we het webdesign gewoon aan. We willen een website maken die aansluit bij het plaatje dat jij in je hoofd hebt.

Als je nog geen huisstijl hebt dan maken we dat meteen voor je. Inbegrepen bij onze dienstverlening.

We maken op basis van jouw voorkeuren een ontwerp. En kiezen een krachtig lettertype. Voor het ontwerpen van visitekaartje en briefpapier brengen we wel kosten in rekening omdat dit extra tijd en aandacht vereist.

Jij schrijft zelf de teksten. Tenzij je dit aan ons wilt uitbesteden. Een professionele tekstschrijver zal in dat geval jouw input vragen en vervolgens als een ware taalvirtuoos een fijn stukje web proza dichten. Gericht op het overtuigen van je doelgroep en vindbaarheid in zoekmachines. Nais!

Het aanleveren van alle content (afbeeldingen en teksten) doe we in overleg. We beginnen pas met het maken van je website zodra je ons dit hebt aangeleverd. Het kan zijn dat we teksten op details aanpassen ivm design keuzes of dat het voor de vindbaarheid in zoekmachines beter is.

We plannen samen met jou een telefonische meeting om de behoeftes van je klant, jullie unique selling points, en andere marketinginzichten boven tafel te krijgen. Als na deze sessie nog vragen zijn dan stellen we die via de email.

Naast het maken van je website kunnen we je ook helpen met:

 • Professionele fotoshoot
 • Tekstschrijven uitbesteden
 • Huisstijl ontwikkeling voor briefpapier en visitekaartjes
 • Webshop module
 • Koppeling met payment providers
 • Koppeling CRM systemen
 • Online adverteren

Prijs op aanvraag

Een domeinnaam op .nl, .com, .org, .net .eu is bij de prijs inbegrepen. Als je een domeinnaam op bijvoorbeeld .amsterdam, .ninja, .expert of elke andere ‘nieuwe’ extensie wilt hebben dan moeten we hier vooraf naar kijken. Sommige kosten namelijk per jaar meer dan 100,-. Als je nadrukkelijke de wens hebt om toch een dergelijke domeinnaam aan te vragen dan worden deze kosten doorberekend.

Ja, dat is mogelijk. We verhuizen jouw domeinnaam van je huidige hostingprovider naar ons. Geen probleem.

We proberen een zo mooi en effectief mogelijke website te bouwen tegen een redelijke prijs. Hierdoor moeten we ergens de lijn trekken. We merken dat veel kleine bedrijven voldoende hebben aan tien pagina’s. Denk onder andere aan een homepage, over ons, contactpagina, diensten overzicht, kosten.

We leggen uit hoe je eenvoudig zelf extra webpagina’s kunt aanmaken.

Onder de motorkap, de code, zorgen we dat het qua structuur goed staat. Daarnaast optimaliseren we alle tekst en afbeelding die we uploaden. Verder melden we de site aan bij Google Seacrh Console. Alle zoekmachine optimalisatie activiteiten behelzen tientallen handelingen. Wil je alles weten over Search Engine Optimization (SEO)? We geven SEO trainingen die je kunt volgen zodat je zelf een SEO expert wordt.

Dat is webdesign jargon om aan te geven dat een website en de inhoudelijke content zich aanpast aan de schermgrootte van het apparaat waarmee de website wordt bekeken. Ook wel de mobielvriendelijkheid van een webdesign genoemd.

We nemen je zoveel mogelijk mee in het ontwerp en ontwikkelproces. Tijdens elke stap vragen we om goedkeuring zodat je continu kunt bijsturen. Als het definitieve webdesign wordt aangeleverd dan mag je nog één keer feedback geven. Alle wensen die daarna bij je opkomen verwerken we graag een andere keer voor je. Onze ervaring is dat een website nooit helemaal af is en je continu wilt schaven aan het design. Dat moet je vooral blijven doen maar het werkt wel als een rem op de ontwikkeling als tijdens de bouw veel verandert. Om de kosten laag te houden moeten we dus ergens de grens trekken. Oh, omkoop pogingen waarbij appeltaart of een vrijdagmiddagborrel in het verschiet worden gesteld kunnen uiterst succesvol zijn. :-)

Net als elk nieuw apparaat of applicatie die je gaat gebruiken moet je er even aan wennen. Wij leggen je bij oplevering van de website uit hoe je het systeem kunt gebruiken. Als je later nog vragen hebt dan kun je die altijd telefonisch of per mail stellen. We helpen je dan graag verder.

Nee, maar wellicht heb je straks veel webpagina’s en dan maakt het doorzoeken van de website een stuk gemakkelijker. Het is echter aan jou of je deze wel of niet wilt activeren. Achteraf aanzetten kan ook altijd nog.

We installeren Google Analytics. Dat is een gratis web analysepakket waarmee je bewegingen van bezoekers op je website kunt volgen.

 • Welke webpagina’s worden veel bekeken en welke minder.
 • Waar komen de bezoekers vandaan (zoekmachines, facebook, advertenties)
 • Welk apparaat en besturingssysteem gebruiken ze.

Daarnaast is het een erg krachtige tool om de website mee te optimaliseren. Hiervoor heb je echter wel meer ervaring nodig om de tool te doorgronden om deze effectief in te kunnen zetten.

Voordat we de website live zetten bekijken we of de website goed wordt weergegeven in bekende browsers zoals Safari, Chrome, Firefox, Internet Explorer. Ook kijken we of de site op mobiel goed wordt weergegeven. Daarnaast kijken we of er geen kapotte links aanwezig zijn.

Welke heb je? Sowieso de grote jongens zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+ en Instagram. Heb je een doelgroep die zich op een redelijk exotisch social media netwerk begeeft dat hebben we er nog wel een stuk of twintig waarmee we je kunnen helpen.

Deze diensten bieden we aan als maatwerkoplossing. Het is heel lastig om hier een standaard prijskaartje aan te hangen omdat vele factoren de prijs kunnen beïnvloeden. We helpen je graag verder maar dan maken we een afspraak en zorgen we dat al onze vragen worden behandeld. Aan de hand van die analyse kunnen we een goed voorstel neerleggen.

Na de lancering van je website houdt de samenwerking niet op.

 • We hosten je website op supersnelle servers zodat de pagina’s snel laden
 • Continu security updates doorvoeren
 • SSL certificaat (https://www.jouwnaam.nl)
  • Zodat het moeilijker wordt om gehackt te worden
  • Privé gegevens van je klanten worden over een veilige verbinding verzonden
  • Google geeft je een extra plusje zodat je hoger in de zoekmachine terecht komt
 • Email onder je domeinnaam
 • Opslagruimte voor je email en website
 • Back-ups

Maandelijkse kosten webdesign:

€ 19,-

Wel als je professioneel wilt overkomen. Je wilt een bepaalde beleving opwekken. Een beeld zegt immers meer dan een duizend woorden. In een database met duizenden professioneel geschoten foto’s mag jij gratis foto’s uitkiezen. Staat er niets leuks tussen dan kunnen we altijd nog foto’s voor je aankopen. Daar betaal je per foto een klein bedrag voor. Of je plant een professionele fotoshoot. Geef vroeg aan als je hier behoefte aan hebt omdat het plannen hiervan extra tijd en kosten in beslag neemt.

Ja dat kan, we hanteren hiervoor ons uurtarief van 75,- voor de tijd dat we hierin moeten stoppen om dit voor jou te koppelen. Meestal een uurtje werk.

We mogen van Google geen beloftes doen. Niemand mag van hen beloftes doen. Daarom kunnen we dus niets garanderen. We hebben echter wel de ervaring en weten wat nodig is om aan basis voorwaarden te voldoen om een nieuwe website bij Google geïndexeerd te krijgen. Deze werkzaamheden zijn inbegrepen bij de webdesign dienstverlening.

Een kleine opsomming wat we doen

 • We melden de website aan bij Google Search Console
 • Implementeren Google Analytics
 • Maken een XML sitemap aan en uploaden deze bij Google Search Console
 • We dienen bij Google een verzoek in om de Googlebots de website te crawlen en de website op te nemen

Bij de webdesign dienst is bij ons het volgende inbegrepen

 • Contactpagina inc Google Maps
 • Zelf onbeperkt aantal pagina’s aanmaken
 • Plaats zelf afbeeldingen, video’s en nieuwsberichten
 • Zoekfunctie
 • Bezoekersstatistieken
 • Social Media koppelingen
 • Testen en live zetten website
 • Uitleg gebruik CMS
 • Support per telefoon en email

We zijn 363 dagen per jaar bereikbaar. 03 en 04 oktober zijn we offline. Van de radar verdwenen. We zijn Leidenaren dus dan vieren we Leids Ontzet. Wat we wel heel het jaar doen is ons netwerk monitoren op storingen. Deze willen we nl nog verhelpen voordat jij het doorhebt en gaat bellen.

Je nieuwe website wordt op onze razend snelle servers gezet. Daarnaast beveiligen we je website met een SSL certificaat. Zodat je een minder makkelijke prooi voor hackers bent. Daarnaast wek je meer vertrouwen en zal je hoger in Google komen. Google houdt van beveiligde websites!

Je mag gratis een .nl, .com of een .eu registreren. Mits deze ook beschikbaar is om vastgelegd te worden.

Ja, dat kan. Wij moeten dan wel een verhuizing indienen bij jouw bestaande hostingprovider. Je dient bij hen een verhuiscode aan te vragen.

Ja, je kunt 10 emailadressen op je eigen domeinnaam aanmaken.

Saai maar o zo belangrijk. Wij helpen hierbij.

De Telecomwet (cookiewet)

Als je online reclame gaat maken dan krijg je hiermee te maken.

Wet Bescherming Persoonsgegeven

Welke gegevens verzamel je en hoe sla je dit op?

E-commerce richtlijnen

Consumenten hebben rechten als ze online een aankoop doen.

Privacy statement

Het wekt veel vertrouwen als je klanten hier meer over vertelt.

Algemene voorwaarden

Vertel waar klanten aan toe zijn als ze zaken met u doen.

Vragen over ons websitepakket?

Bel ons voor persoonlijk advies: 071-7370277