landingspagina optimalisatie winkel etalage

Een online advertentie campagne is het meest effectief als de klant wordt geleidt naar een landingspagina op je website die optimaal is ingericht voor het genereren van meer conversies (meer nieuwe klanten of leads).

De landingspagina is de etalage van je website of webshop

Je loopt door een winkelstraat en bent opzoek naar een nieuwe jas. Je loopt je favoriete winkelstraat door en je ogen scannen de winkelruiten. En daar hangt ie hoor. Achter een grote glazenplaat staan enkele modepoppen in een dynamische pose, goed gestyled en cool om zich heen te kijken. De middelste pop heeft precies de jas aan waar je al een tijd naar op zoek bent. Fijn afgewerkt, netjes, modern en een tikkeltje stoer.

landingspagina optimalisatie winkel etalageIn een split second dwaalt je gedachte af en besef je dat deze jas jou net dat beetje extra cachet kan geven. De positieve eigenschappen van je persoonlijkheid kan accentueren. Je ziet jezelf al flaneren, aangekeken door passanten met een blik in de ogen die zegt: ‘Die ziet er goed uit!’

Enigszins gespannen knijp je lichtjes in de portemonnee in je broekzak en staar je naar het bordje waarop in een vrolijk lettertype de prijs is geschreven. Je ogen worden iets groter en je slikt die spontaan opgezwollen brok in je keel weg. Iets boven je budget maar ach… En je rent de winkel in. Op strooptocht naar je berenvel.

Verleid de bezoeker met je landingspagina

Waarom behangen er dan nog steeds zoveel bedrijven hun website met producten, diensten, bestelknoppen, navigatiemogelijkheden en talloze afbeeldingen alsof het een kerstboom in een volkswijk betreft? Alles knippert, alles vraagt de aandacht.

Als de winkelier had besloten om het gehele assortiment in de etalage te zetten dan was er waarschijnlijk niemand naar binnengekomen. Teveel afleiding en men ziet door de bomen het bos niet meer. Je moet mensen verleiden om binnen te komen. Om te laten zien wat je in huis hebt, dat je binnen nog veel meer moois kunt ontdekken. Trek die bezoeker de salesfunnel in.

Updates over online marketing in je inbox ontvangen?

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Remix Marketing

[mc4wp_form]