De beste online sales en marketing tools die iedere marketingprofessional moet kennen

,
marketing automation software

Het belang van digital in de totale marketingmix wordt steeds belangrijker. Ook komen er steeds meer online tools en software op de markt om jouw leven makkelijker te maken. Hieronder een greep uit de marktleiders op dit gebied.

CRM software

Salesforce

De ‘capo di tutti capi’ der cloudbased CRM systemen.

Hubspot CRM

Gratis CRM systeem. Erg mooi en gebruiksvriendelijk maar zodra je gebruik wil maken van features die je helpen om echt efficiënt te gaan werken dan moet je de portemonnee trekken. En wat doen ze met je data?

Microsoft Dynamics CRM

Microsoft Dynamics biedt mooie integraties met andere Microsoft App’s. Daarnaast bieden ze je de mogelijkheid om dit ook op een eigen locatie of bij partners te hosten. Als je vrienden wilt worden met de privacy- en security officer dan moet je dit niet vergeten te melden.

Social Media tools

Coosto

Met Coosto analyseer, meet, monitor, volg en stuur je social media inspanningen.

Hootsuite

Wereldwijd marktleider en gespecialiseerd in social media management.

Buffer

Met Buffer plan en publiceer content op verschillende social media. Ze hebben daarbij een geinige tool om snel en gemakkelijk content te creëren. Ideaal voor zelfstandig professionals en kleine teams met weinig middelen en een klein budget.

BuzzSumo

Hiermee kun je analyseren welke content het per onderwerp en concurrent het goed doet op social media. Daarbij kun je in elke niche de social media influencers vinden waarbij jij effectief je content kunt promoten.

OBI4wan

Een tool voor online- en offline media monitoring, webcare, data-analyse, social analytics en content publishing. Het is een Nederlands bedrijf en valt onder het Nederlands recht. In mijn optiek betekent dit dat de privacy van jouw klant beter geborgd is. Het zegt echter niets over de kwaliteit en het gemak van de tool of de beveiliging die ze hebben ingebouwd om persoonlijke data achter slot en grendel te houden.

Analytics, Datavisualisatie, Reporting software

Google Analytics

De meest gebruikte web analyse softwaretool ter wereld. Is dit marketing automation? Yep. Je kunt dashboards aanmaken en deze automatisch op gezette tijden versturen. Veel tijd besparen op het bijhouden van KPI’s en de performance van traffic kanalen en advertising campaigns volgen.

Tableau

Business Intelligence reporting software die trends en bewegingen visualiseert.

IBM Watson Analytics

Upload meerdere databronnen naar de cloud, laat de Artificial Intelligence rekenkracht en voorspellende gaven van IBM Watson erop los en krijg inzicht in klantsentiment, prijsontwikkelingen van concurrenten en maak je meest waardevolle klanten zichtbaar. Gebruik de inzichten om je marketingstrategie aan te passen om de concurrentie een stap voor te blijven.

Zoekmachine Marketingtools

Er zijn genoeg gespecialiseerde zoekmachine marketingtools te vinden. Met name op het gebied van het automatiseren van je zoekmachine optimalisatie.

SEMrush

SEM staat voor Search Engine Marketing. Oftewel, zoekmachine marketing. Een mooie tool om je zoekmachine marketing te optimaliseren. Ze leveren nu echter ook social media tools.

Raven Tools

Begonnen met SEA & SEO analyse software. Nu werken ze uiteraard meer richting een online marketing suite om ook een graantje mee te pikken van social media en online marketing automation an sich.

Onpage.org

Pure SEO tool voor beginners en gevorderden. Ze loodsen je netjes en stap voor stap door het gehele optimalisatieproces.

SEranking

Mooie SEO tool voor professionals en bureaus. Het ziet er allemaal wat minder slick en visueel aantrekkelijk uit. Dit zie je echter terug in de prijs. Echt erg goedkoop. Vooral als je meerdere websites moet optimaliseren en je jezelf voor een langere periode wilt committeren.

Moz

Moz.com staat in de top vijf van menig SEO specialist om op de hoogte te blijven van SEO nieuws, Google algoritme updates en ontwikkelingen in zoekmachine optimalisatie. Ze bieden net als de andere in dit rijtje tools om het zware tilwerk voor je uit handen te nemen.

RankingCoach

Leuke tool voor de ZZP’er of startende content marketeer met SEO verantwoordelijkheid. Niet gebruiken als je een SEO specialist bent of een prioriteit hebt gemaakt om SEO professioneel door te ontwikkelen. Meer weten over de SEO tool van rankingCoach? Lees hier een uitgebreide review van de tool.