404 pagina trans-ip

De leukste 404 page not found pagina’s

Als het goed is zien bezoekers van jouw website nooit: ‘Error 404: page not found’. Toch gebeurt het regelmatig en meestal krijg je een standaard pagina voorgeschoteld. Sommige bedrijven maken er een echt feestje van. Bekijk de volgende voorbeelden en doe inspiratie opvoor je eigen 404 pagina.

Met 404 voorbeelden van

  • Trans IP uit Leiden
  • Calvé Pindakaas
  • XS4ALL Internet
  • Star Wars
  • Coolblue
  • Bol.com
  • Google
  • Lego

En vele andere merken en bedrijven

Zet een foutmelding, een negatieve boodschap, om in iets positiefs.

Inspirerende error 404 pagina’s

Er zijn bedrijven die tijdens een vrijdagmiddagborrel brainstormsessie wel de moeite hebben genomen om  iets leuks te bedenken.

Een grote kans dat na een geslaagde transformatie deze pagina met plezier wordt bezocht. Mensen zullen het zelfs leuk vinden om een leuke error 404 pagina via Social Media te delen. Zet een negatieve boodschap om in iets positiefs!

 Trans IP uit Leiden

Trans IP is de grootste hostingaanbieder van Nederland. Daar werken uiteraard nerds. Sommigen voelen zich beledigd zodra ze voor nerd worden uitgemaakt. Behalve de echte nerd dan. Echte nerds houden ook van Star Wars. Je kunt dan vast begrijpen dat ze de 404 maar al te graag aangrijpen om hier hun liefde voor Star Wars kenbaar te maken.

404 pagina trans-ip

Calvé Pindakaas

Helaas, Pindakaas… Dit is wel het minimale wat ze met hen 404 pagina konden doen. Laten we hopen dat ze hier iets nog veel leukers van gaan maken.

pagina kan niet gevonden worden

Retard Zone

Een humoristische site is pas echt leuk als de page not found ook leuk is.

broken link

Mint.com

Een tool om je financiën in bij te houden. Saai? De error 404 pagina van deze rakkers is dat in ieder geval niet.

couldn't find the page

XS4ALL Internet

De beste ISP van Nederland heeft in vergelijking tot alle andere internetproviders de leukste ‘deze pagina bestaat niet meer’ pagina.

XS4ALL 404 pagina niet gevonden

Star Wars

De officiële Star Wars site snapt het.

futuristics original error 404 message

Google

De populairste zoekmachine ter wereld heeft de meest grappige, ontroerende en sympathieke Doodles om hun homepage op te vrolijken. Maar voor op de 404 pagina konden ze niet iets originelers bedenken.

page not found 404

Giraffe.net

Een Amerikaanse restaurantketen waar ik nog nooit van had gehoord. Hen belofte

We wanted to create a friendly, welcoming place where a smile goes a long way!

Hen fourohfour maakt die belofte waar.

404 giraffe

Lego

Als je met je blote voeten op een Legosteentje gaat staan dan schreeuw je het uit van pijn en pure woede. Een immense haat jegens de Deense blokjesfabrikant is binnen luttele seconden gekweekt. Waarom moeten die randjes in Hemelsnaam zo scherp zijn? Je hinkt naar de computer en surft naar de Lego website om online een klacht in te dienen. Nog niet helemaal afgekoeld maak je al snel een typefout in je browser. Als je dan op hun 404 pagina terecht komt dan ben je al weer vergeten wat je er kwam doen.

Vlaamse omschrijving error 404

Teehan+Lax

Je bent een hipperdepip Canadees design bureau en wilt graag producten maken die mensen ook echt gaan gebruiken. Zoals je dat zelf dan graag op je website verkondigt. Je maakt dan natuurlijk ook een page not found die mensen dan ook echt, euh ja, gaan gebruiken. Hilarisch hoe zij hen 404 hebben ontworpen. Blijf vooral op F5 drukken om steeds een nieuwe, leuke pagina voorgeschoteld te krijgen.

most original 404 error

Coolblue

De Zappos van de Lage Landen. Bij dit bedrijf willen ze hen klanten ‘Gewoon verwonderen’. Dit lukt ze goed. Vaak zijn de productbeschrijvingen leuk geschreven en leveren ze top service in de overtreffende trap. Op hen 404 pagina hebben ze een droge, humoristische foto geplaatst. Grappig maar had stiekem meer van hen verwacht.

droge humor 404 error pagina

Bol.com

De Amazon van de Lage Landen. Ze hebben aandacht besteedt aan de pagina die niet meer beschikbaar is en het past bij de merk identiteit maar persoonlijk vind ik hem een beetje slaapverwekkend. Was het leuker geweest als daar een heel slank manneke had gestaan?

pagina niet gevonden

Mailchimp

Als je nooit iets met online marketing te maken hebt gehad dan ken je ze waarschijnlijk niet. De kans is echter groot dat je wekelijks email van hen ontvangt. Ze hebben één van de grootste, zo niet het grootste, platform voor het verzenden van email ter wereld.

Bijna elk zelf respecterend e-commerce bedrijf gebruikt hen tooling om de klanten in de mailbox te bereiken. Naast ontiegelijk degelijke software zijn ze briljant in hen communicatie. Zo ook, de error 404 pagina.

error 404 mailchimp

Coca-Cola

Een bedrijf dat zijn doelgroep met ‘Open Happiness’ probeert te verleiden meer van hen elixer te laten drinken. Geen blije beelden maar een beetje een cheesy versje. Maar goed, beter dat dan niets.

 cheesy page not foundRed Bull

Heb je het over content marketing dan bedoel je Red Bull. De mega sponsor van extreme sports moet dan ook een spectaculaire 404 pagina hebben.

the page cannot be found extreme sports

Disney

Een geschokte Mickey Mouse benadrukt dat je een afslag hebt genomen die je niet had moeten nemen.

error 404

 Spotify

Een voldoende voor Spotify maar meer ook niet.

error 404 spotify page is a sleep

Redesign vandaag nog je eigen page not found pagina!

De meeste website eigenaren nemen niet de moeite om de 404 pagina leuk op te maken. Terwijl dit juist een kans biedt om bezoekers te verrassen of te inspireren. De 404 pagina is zo ondergewaardeerd dat zelfs hele creatieve bedrijven en merken totaal geen moeite doen. Terwijl juist zij een lach op het beteuterde gezicht van een bezoeker moeten kunnen toveren.

Of je ze leuk vindt of niet. Deze bedrijven hebben tenminste de moeite genomen er iets van te maken. Sommige zijn enorm goed bezig. Anderen mogen wat mij betreft nog terug naar de tekentafel. Zeker als je doelstelling is om te verwonderen, een glimlach op het gezicht van je klant te toveren of een inspiratie voor de mensheid te zijn.

Het is echter ook meteen een oproep aan alle bedrijven die niets hebben gedaan om de Error 404 page aan te pakken.

Maak er iets moois van!